top of page

WAT WE DOEN

De SOL heeft er voor gekozen om haar werkgebied te limiteren tot één regio gelegen in Tanzania; Babati. Door de focus op een specifiek gebied te leggen, ontstaat er een duurzame relatie met de regio en de bevolking. Door  op verschillende vlakken samen te werken, kunnen wij een structurele bijdrage leveren aan de verbetering van de leefomstandigheden in deze regio.  Dit doen wij op verschillende manieren.

HOE DOEN WE DIT?

Microkrediet
Door het verlenen van microkrediet aan lokale bedrijfjes, creëren wij samen met de lokale bevolking werkgelegenheid in de regio. Ook krijgen de bewoners toegang tot betere producten.

Met behulp van de SOL is al een succesvol steenfabriekje opgericht. Een deel van de winst van deze fabriek gaat naar een fonds waaruit nieuwe projecten betaald worden. De lokale bevolking kan ideeën aandragen voor de besteding uit dit fonds.

Ondersteunen project
De SOL ondersteunt ook andere projecten in Babati. Hierbij is het belangrijk dat de vraag vanuit de lokale bevolking komt. Zij kunnen een aanvraag indienen voor financiering bij het lokale bestuur “Tujapa”. Het lokale bestuur en het bestuur van SOl beoordelen deze aanvragen gezamenlijk.

 

Een belangrijke voorwaarde voor goedkeuring aan een project is een eigen bijdrage vanuit de plaatselijke gemeenschap in de vorm van financiën, arbeid of grond(stoffen).

bottom of page