top of page

SCHOLENPROJECT

Nieuwsupdate: Omdat tijden veranderen, veranderen wij mee! Wij vragen scholen om met ons mee te denken voor nieuwe vormen van het scholenproject! Daarom hebben wij de directeuren van de basisscholen de volgende brief verstuurd:

Brief Scholenproject 

Scholenproject op basisscholen Naast het ondersteunen van projecten in Babatie, wil de SOL ook graag de bevolking van Lingewaard betrekken bij dit onderwerp. Dit wordt onder andere gedaan door het scholenproject. Met dit project worden alle basisscholen in de gemeente Lingewaard bezocht. De leerlingen komen tijdens dit project in aanraking met ontwikkelingssamenwerking en het leven van kinderen in Afrika. De overeenkomsten en verschillen tussen het leven van kinderen hier en daar worden behandeld. De SOL zorgt voor materiële ondersteuning en biedt ook gastlessen aan. De leerlingen krijgen bijvoorbeeld djembe lessen, Afrikaanse dansworkshops en nog vele andere interessante lessen aangeboden. Aansluitend wordt er ook vaak een sponsoractie door de scholen georganiseerd om geld op te halen voor een project naar keuze.

Invulling scholenproject

Het is ook mogelijk om het scholenproject anders in te vullen. De SOL kan ook een gastles verzorgen of een interactieve workshops geven. Op deze manier zijn de scholen niet gebonden aan een project voor langere tijd. Maar worden de kinderen wel op een leuke manier bij ontwikkelingssamenwerking betrokken!

 

Bekijk de onderstaande video voor een impressie van het scholenproject.

bottom of page