top of page

NIEUWS

Via microkrediet heeft de eerste familie geld ontvangen voor het maken van een visvijver. De bewoners van Babati konden niet wachten met het bouwen hiervan. SOL heeft daarom een financiële bijdrage geleverd. De opbrengst wordt gebruikt voor eigen voedsel en voor de verkoop. Een gedeelte van de opbrengst gaat naar een tweede familie in de regio om nog een vijver te bouwen. Het typische voorbeeld van een domino-effect. Meer informatie vindt u onder het kopje Projecten / Babati Fishfarming.


28 weergaven0 opmerkingen

Stichting Ontwikkelingssamenwerking Lingewaard (SOL) zet zich in voor een betere wereld. Ieder jaar steunt SOL inwoners van Lingewaard die zich inzetten voor ontwikkelingshulp. In 2020 was dit Empowering Girls Gambia. Hieronder vertellen ze wat ze hierdoor hebben kunnen bereiken:


“Zoals overal in de wereld hebben ook in Gambia de projecten stil gelegen. Dit betekende geen naailessen en geen trainingen op het gebied van weerbaarheid. Er waren geen inkomsten waardoor er veel ondervoeding was. Gelukkig blijkt het virus zich rustig te houden en zijn de werkzaamheden recent weer opgepakt. Voordat er gestart werd is er geïnvesteerd in de materialen. Alle machines konden door jullie bijdrage worden gerepareerd en worden nagekeken. Daarna zijn er stoffen gekocht voor o.a nieuwe schooluniformen van de naastgelegen basisschool. En met de goedwerkende machines kwamen de eerste opdrachten al weer binnen. Ze mochten het voetbaltenue maken van de lokale voetbalclub. Mooie ontwikkelingen dus. Naast deze mooie herstart hebben we ook nog een reserve bewaard zodat we wanneer bijvoorbeeld een machine uitvalt of er iets aangeschaft kan worden we dit mogelijk kunnen maken. Nogmaals bedankt voor jullie vertrouwen én steun!!

-Empowering Girls Gambia-”


We zijn blij dat we hebben kunnen bijdragen aan deze ontwikkelingen. Wilt u ook bijdragen? Via de site www.sol-lingewaard.nl kunt u doneren. Ook kunt u ons helpen door het bestuur te komen versterken. SOL is namelijk op zoek naar bestuursleden. Mail gerust naar info@sol-lingewaard.nl als u interesse hebt en we vertellen graag meer.

29 weergaven0 opmerkingen

Bijgewerkt op: 9 dec. 2020

In 2020 heeft "Empowering Girls Gambia" zich gemeld.

Deze stichting is opgericht op 26 oktober 2016 en is gevestigd in Bemmel


Een paar uittreksels van de aanvraag voor ondersteuning:

"...... Samen met 15 jonge meiden uit Gambia worden de doelen van de stichting bepaald. De meiden willen graag de middelen en kansen hebben en benutten om hun gemeenschap uit de armoede te helpen. Er worden trainingen op het gebied van seksuele voorlichting en weerbaarheid gegeven door ervaren trainers uit Nederland.

Tijdens deze trainingen kwam naar voren dat de meiden ook op economisch gebied zelfstandig willen worden. Dit wilden zij bereiken door een kleermakersopleiding te volgen. Inmiddels is er een naailokaal gerealiseerd met zonnepanelen waardoor zij dagelijks lessen kunnen volgen en wasbaar maandverband en mondkapjes kunnen maken."


"........ Het is prachtig om te zien hoeveel de meiden bereikt hebben en hoe toegewijd ze zijn aan het project. Ze zijn zelf verantwoordelijk voor het realiseren van de gestelde doelen en dit zorgt voor veel toewijding. De meiden zien dagelijks om zich heen hoe belangrijk het is om onafhankelijk te zijn en voor je jezelf te durven opkomen.

De meiden waren de afgelopen jaren goed op weg om een financieel zelfstandige onderneming op te zetten. Helaas gooide Covid-19 roet in het eten. Het gevolg hiervan was dat de lessen en de verkoop van gemaakte materialen tijdelijk zijn gestopt. Een aantal weken geleden is een kleine groep weer begonnen met het maken van mondkapjes en maandverband voor persoonlijk en familie gebruik. Langzaam komt het leven in Gambia weer op gang en zijn onlangs de markten en scholen weer geopend. Doordat de bewoners de afgelopen weken niet hebben kunnen werken is er veel armoede en hierdoor honger ontstaan. We hopen met deze aanvraag de meiden een financiële zet te geven. Met de donatie willen we naaigarnituur zoals naalden, naaiolie, scharen en stoffen aanschaffen."


20 weergaven0 opmerkingen

Koptekst 1

bottom of page