NIEUWS

Elk jaar kan SOL namens Gemeente Lingewaard ondersteuning bieden aan projecten in ontwikkelingslanden die niet door SOL zelf zijn georganiseerd. Deze steun is voorbehouden aan projecten die uit Lingewaard voort komen; de organisatoren daarvan kunnen zich melden. SOL zoekt vervolgens namens de gemeente uit welk(e) twee project(en) voor de schenking in aanmerking komen.

SOL zal met de organisatie afspraken maken over de manier van verantwoording.

Bijgewerkt: 9 dec 2020

In 2020 heeft "Empowering Girls Gambia" zich gemeld.

Deze stichting is opgericht op 26 oktober 2016 en is gevestigd in Bemmel


Een paar uittreksels van de aanvraag voor ondersteuning:

"...... Samen met 15 jonge meiden uit Gambia worden de doelen van de stichting bepaald. De meiden willen graag de middelen en kansen hebben en benutten om hun gemeenschap uit de armoede te helpen. Er worden trainingen op het gebied van seksuele voorlichting en weerbaarheid gegeven door ervaren trainers uit Nederland.

Tijdens deze trainingen kwam naar voren dat de meiden ook op economisch gebied zelfstandig willen worden. Dit wilden zij bereiken door een kleermakersopleiding te volgen. Inmiddels is er een naailokaal gerealiseerd met zonnepanelen waardoor zij dagelijks lessen kunnen volgen en wasbaar maandverband en mondkapjes kunnen maken."


"........ Het is prachtig om te zien hoeveel de meiden bereikt hebben en hoe toegewijd ze zijn aan het project. Ze zijn zelf verantwoordelijk voor het realiseren van de gestelde doelen en dit zorgt voor veel toewijding. De meiden zien dagelijks om zich heen hoe belangrijk het is om onafhankelijk te zijn en voor je jezelf te durven opkomen.

De meiden waren de afgelopen jaren goed op weg om een financieel zelfstandige onderneming op te zetten. Helaas gooide Covid-19 roet in het eten. Het gevolg hiervan was dat de lessen en de verkoop van gemaakte materialen tijdelijk zijn gestopt. Een aantal weken geleden is een kleine groep weer begonnen met het maken van mondkapjes en maandverband voor persoonlijk en familie gebruik. Langzaam komt het leven in Gambia weer op gang en zijn onlangs de markten en scholen weer geopend. Doordat de bewoners de afgelopen weken niet hebben kunnen werken is er veel armoede en hierdoor honger ontstaan. We hopen met deze aanvraag de meiden een financiële zet te geven. Met de donatie willen we naaigarnituur zoals naalden, naaiolie, scharen en stoffen aanschaffen."


Stichting Ontwikkelingssamenwerking Lingewaard (SOL) zet zich samen met de bevolking van Babati, Tanzania voor de verbetering van de leefomstandigheden in deze regio. We zijn dringend op zoek naar vrijwilligers zoals een voorzitter, secretaris en mensen om mee te denken over de projecten. We vergaderen maximaal 1 x per maand. Kijk voor meer informatie over onze projecten op de website www.sol-lingewaard.nl.

Daarnaast houdt de stichting het idee van ontwikkelingssamenwerking levend in de gemeente Lingewaard. Daarom geeft SOL ieder jaar inwoners van Lingewaard de kans om een financiële bijdrage te ontvangen voor kleine projecten elders in de wereld.

Heeft u binding met Lingewaard en een project waar u een kleine financiële ondersteuning wilt ontvangen van de SOL? Meld dan uw project aan voor 27 november via info@sol-lingewaard.nl.

0 keer bekeken0 reacties

Koptekst 1

WAT IS DE SOL?

De SOL staat voor Stichting Ontwikkelingssamenwerking Lingewaard en zet zich in, samen met de bevolking van Babati, Tanzania, voor de verbetering van de leefomstandigheden in deze regio. Daarnaast houdt de stichting het idee van ontwikkelingssamenwerking levend in de gemeente Lingewaard.

CONTACT

E: info@sol-lingewaard.nl

RSIN/fiscaal nummer: 8143.56.898

KvK nummer: 41058636

IBAN: NL56 RABO 0105 7681 38