NIEUWS

Via microkrediet heeft de eerste familie geld ontvangen voor het maken van een visvijver. De bewoners van Babati konden niet wachten met het bouwen hiervan. SOL heeft daarom een financiële bijdrage geleverd. De opbrengst wordt gebruikt voor eigen voedsel en voor de verkoop. Een gedeelte van de opbrengst gaat naar een tweede familie in de regio om nog een vijver te bouwen. Het typische voorbeeld van een domino-effect. Meer informatie vindt u onder het kopje Projecten / Babati Fishfarming.


18 weergaven0 opmerkingen

Stichting Ontwikkelingssamenwerking Lingewaard (SOL) zet zich in voor een betere wereld. Ieder jaar steunt SOL inwoners van Lingewaard die zich inzetten voor ontwikkelingshulp. In 2020 was dit Empowering Girls Gambia. Hieronder vertellen ze wat ze hierdoor hebben kunnen bereiken:


“Zoals overal in de wereld hebben ook in Gambia de projecten stil gelegen. Dit betekende geen naailessen en geen trainingen op het gebied van weerbaarheid. Er waren geen inkomsten waardoor er veel ondervoeding was. Gelukkig blijkt het virus zich rustig te houden en zijn de werkzaamheden recent weer opgepakt. Voordat er gestart werd is er geïnvesteerd in de materialen. Alle machines konden door jullie bijdrage worden gerepareerd en worden nagekeken. Daarna zijn er stoffen gekocht voor o.a nieuwe schooluniformen van de naastgelegen basisschool. En met de goedwerkende machines kwamen de eerste opdrachten al weer binnen. Ze mochten het voetbaltenue maken van de lokale voetbalclub. Mooie ontwikkelingen dus. Naast deze mooie herstart hebben we ook nog een reserve bewaard zodat we wanneer bijvoorbeeld een machine uitvalt of er iets aangeschaft kan worden we dit mogelijk kunnen maken. Nogmaals bedankt voor jullie vertrouwen én steun!!

-Empowering Girls Gambia-”


We zijn blij dat we hebben kunnen bijdragen aan deze ontwikkelingen. Wilt u ook bijdragen? Via de site www.sol-lingewaard.nl kunt u doneren. Ook kunt u ons helpen door het bestuur te komen versterken. SOL is namelijk op zoek naar bestuursleden. Mail gerust naar info@sol-lingewaard.nl als u interesse hebt en we vertellen graag meer.

22 weergaven0 opmerkingen

Elk jaar kan SOL namens Gemeente Lingewaard ondersteuning bieden aan projecten in ontwikkelingslanden die niet door SOL zelf zijn georganiseerd. Deze steun is voorbehouden aan projecten die uit Lingewaard voort komen; de organisatoren daarvan kunnen zich melden. SOL zoekt vervolgens namens de gemeente uit welk(e) twee project(en) voor de schenking in aanmerking komen.

SOL zal met de organisatie afspraken maken over de manier van verantwoording.

22 weergaven0 opmerkingen

Koptekst 1