Nakwa Secondary School (NSS)

Als kind geen toegang tot scholing of uren moeten lopen om de school te bereiken? Wij kunnen ons dat haast niet voorstellen! De lokale bevolking van Babati wilde dit veranderen en bouwde een deel van de middelbare school. Helaas was er niet genoeg geld om dit af te maken. Vanaf januari 2017 heeft de SOL geholpen met de financiering van een woning voor het schoolhoofd en nieuwe klaslokalen en tegelijkertijd is bekeken in hoeverre de bevolking bij deze uitbreiding een bijdrage kon leveren; zij hebben het graafwerk en de levering van zand en puin (rotsblokken) voor de fundering van alle gebouwen op zich genomen. Daarnaast hebben zij de toiletblokken zelf gefinancierd.

SOL kon zich toen richten op de woning voor het hoofd van de school, een extra klaslokaal en op dit moment (eind 2019) wordt de laatste hand gelegd aan de laboratoria (natuurkunde-, scheikunde- en biologielokaal).

De eerste 140 studenten zijn in januari 2019 begonnen, maar niet nadat er eerst voor uniformen was gezorgd; hiervoor is een groep vrouwen georganiseerd die de kleding gemaakt heeft en voor de schoenen is een plaatselijk schoenmaker ingeschakeld die voor ieder een schoenenpaar op maat maakte.

Er werd ook een bezinkingsput gebouwd voor de opvang van vuil-water. Op de achtergrond staat het huis van het schoolhoofd.

OPENINGSFEEST SCHOOL

De eerste les in januari 2019

Aan dit project hebben Stichting Micorazon en Rotary Arnhem-Huissen bijgedragen.

WAT IS DE SOL?

De SOL staat voor Stichting Ontwikkelingssamenwerking Lingewaard en zet zich in, samen met de bevolking van Babati, Tanzania, voor de verbetering van de leefomstandigheden in deze regio. Daarnaast houdt de stichting het idee van ontwikkelingssamenwerking levend in de gemeente Lingewaard.

CONTACT

E: info@sol-lingewaard.nl

RSIN/fiscaal nummer: 8143.56.898

KvK nummer: 41058636

IBAN: NL56 RABO 0105 7681 38