top of page

Wat heeft Empowering Girls Gambia met de hulp van SOL gedaan?

Stichting Ontwikkelingssamenwerking Lingewaard (SOL) zet zich in voor een betere wereld. Ieder jaar steunt SOL inwoners van Lingewaard die zich inzetten voor ontwikkelingshulp. In 2020 was dit Empowering Girls Gambia. Hieronder vertellen ze wat ze hierdoor hebben kunnen bereiken:


“Zoals overal in de wereld hebben ook in Gambia de projecten stil gelegen. Dit betekende geen naailessen en geen trainingen op het gebied van weerbaarheid. Er waren geen inkomsten waardoor er veel ondervoeding was. Gelukkig blijkt het virus zich rustig te houden en zijn de werkzaamheden recent weer opgepakt. Voordat er gestart werd is er geïnvesteerd in de materialen. Alle machines konden door jullie bijdrage worden gerepareerd en worden nagekeken. Daarna zijn er stoffen gekocht voor o.a nieuwe schooluniformen van de naastgelegen basisschool. En met de goedwerkende machines kwamen de eerste opdrachten al weer binnen. Ze mochten het voetbaltenue maken van de lokale voetbalclub. Mooie ontwikkelingen dus. Naast deze mooie herstart hebben we ook nog een reserve bewaard zodat we wanneer bijvoorbeeld een machine uitvalt of er iets aangeschaft kan worden we dit mogelijk kunnen maken. Nogmaals bedankt voor jullie vertrouwen én steun!!

-Empowering Girls Gambia-”


We zijn blij dat we hebben kunnen bijdragen aan deze ontwikkelingen. Wilt u ook bijdragen? Via de site www.sol-lingewaard.nl kunt u doneren. Ook kunt u ons helpen door het bestuur te komen versterken. SOL is namelijk op zoek naar bestuursleden. Mail gerust naar info@sol-lingewaard.nl als u interesse hebt en we vertellen graag meer.

29 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Bijdragen aan een betere wereld?

Stichting Ontwikkelingssamenwerking Lingewaard (SOL) zet zich samen met de bevolking van Babati, Tanzania voor de verbetering van de leefomstandigheden in deze regio. We zijn dringend op zoek naar vri

Comments


bottom of page