“HET DRIELUIK” IN AFRIKAANSE SFEREN!

Zingen, dansen en trommelen op de Djembé, de leerlingen van groep 7 en 8 van IKC Het Drieluik waanden zich de afgelopen weken in Afrika.Voor het aardrijkskundethema van ‘4xWijzer’ hebben de leerkrachten Afrika binnen de school gehaald! Dit kwam tot stand met behulp van dhr. Capel van Stichting Ontwikkelingssamenwerking Lingewaard (SOL).

Bij de opening van het thema was de bovenbouwhal omgetoverd tot een echt Afrikamuseum. Je kon er informatie lezen, kleding passen, foto´s en heel veel voorwerpen bekijken terwijl de Afrikaanse muziek je écht mee op reis nam.

Tijdens de lessen leerden de leerlingen over verschillende geloven, kleding en uniformen en over hoe kinderen in Afrika spelen. Via de SOL konden hierbij mooie leskisten met Afrikaanse voorwerpen gebruikt worden.Het thema werd afgesloten met een kleedjesmarkt. De leerlingen hadden instrumenten, schilderijtjes, schaaltjes en sieraden in Afrikaanse stijl gemaakt. De opbrengst (€ 162 ,-) is voor het project in Babati, Tanzania. Hier werkt de SOL met de lokale bevolking samen om een nieuwe school te bouwen. De Nakwa Secondary School.
3 keer bekeken0 reacties

Recente blogposts

Alles weergeven

Projecten uit Lingewaard

Elk jaar kan SOL namens Gemeente Lingewaard ondersteuning bieden aan projecten in ontwikkelingslanden die niet door SOL zelf zijn georganiseerd. Deze steun is voorbehouden aan projecten die uit Lingew

Bijdragen aan een betere wereld?

Stichting Ontwikkelingssamenwerking Lingewaard (SOL) zet zich samen met de bevolking van Babati, Tanzania voor de verbetering van de leefomstandigheden in deze regio. We zijn dringend op zoek naar vri

WAT IS DE SOL?

De SOL staat voor Stichting Ontwikkelingssamenwerking Lingewaard en zet zich in, samen met de bevolking van Babati, Tanzania, voor de verbetering van de leefomstandigheden in deze regio. Daarnaast houdt de stichting het idee van ontwikkelingssamenwerking levend in de gemeente Lingewaard.

CONTACT

E: info@sol-lingewaard.nl

RSIN/fiscaal nummer: 8143.56.898

KvK nummer: 41058636

IBAN: NL56 RABO 0105 7681 38