top of page

“HET DRIELUIK” IN AFRIKAANSE SFEREN!

Zingen, dansen en trommelen op de Djembé, de leerlingen van groep 7 en 8 van IKC Het Drieluik waanden zich de afgelopen weken in Afrika.Voor het aardrijkskundethema van ‘4xWijzer’ hebben de leerkrachten Afrika binnen de school gehaald! Dit kwam tot stand met behulp van dhr. Capel van Stichting Ontwikkelingssamenwerking Lingewaard (SOL).

Bij de opening van het thema was de bovenbouwhal omgetoverd tot een echt Afrikamuseum. Je kon er informatie lezen, kleding passen, foto´s en heel veel voorwerpen bekijken terwijl de Afrikaanse muziek je écht mee op reis nam.

Tijdens de lessen leerden de leerlingen over verschillende geloven, kleding en uniformen en over hoe kinderen in Afrika spelen. Via de SOL konden hierbij mooie leskisten met Afrikaanse voorwerpen gebruikt worden.Het thema werd afgesloten met een kleedjesmarkt. De leerlingen hadden instrumenten, schilderijtjes, schaaltjes en sieraden in Afrikaanse stijl gemaakt. De opbrengst (€ 162 ,-) is voor het project in Babati, Tanzania. Hier werkt de SOL met de lokale bevolking samen om een nieuwe school te bouwen. De Nakwa Secondary School.
19 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comentários


bottom of page