top of page

Empowering Girls Gambia

Bijgewerkt op: 9 dec. 2020

In 2020 heeft "Empowering Girls Gambia" zich gemeld.

Deze stichting is opgericht op 26 oktober 2016 en is gevestigd in Bemmel


Een paar uittreksels van de aanvraag voor ondersteuning:

"...... Samen met 15 jonge meiden uit Gambia worden de doelen van de stichting bepaald. De meiden willen graag de middelen en kansen hebben en benutten om hun gemeenschap uit de armoede te helpen. Er worden trainingen op het gebied van seksuele voorlichting en weerbaarheid gegeven door ervaren trainers uit Nederland.

Tijdens deze trainingen kwam naar voren dat de meiden ook op economisch gebied zelfstandig willen worden. Dit wilden zij bereiken door een kleermakersopleiding te volgen. Inmiddels is er een naailokaal gerealiseerd met zonnepanelen waardoor zij dagelijks lessen kunnen volgen en wasbaar maandverband en mondkapjes kunnen maken."


"........ Het is prachtig om te zien hoeveel de meiden bereikt hebben en hoe toegewijd ze zijn aan het project. Ze zijn zelf verantwoordelijk voor het realiseren van de gestelde doelen en dit zorgt voor veel toewijding. De meiden zien dagelijks om zich heen hoe belangrijk het is om onafhankelijk te zijn en voor je jezelf te durven opkomen.

De meiden waren de afgelopen jaren goed op weg om een financieel zelfstandige onderneming op te zetten. Helaas gooide Covid-19 roet in het eten. Het gevolg hiervan was dat de lessen en de verkoop van gemaakte materialen tijdelijk zijn gestopt. Een aantal weken geleden is een kleine groep weer begonnen met het maken van mondkapjes en maandverband voor persoonlijk en familie gebruik. Langzaam komt het leven in Gambia weer op gang en zijn onlangs de markten en scholen weer geopend. Doordat de bewoners de afgelopen weken niet hebben kunnen werken is er veel armoede en hierdoor honger ontstaan. We hopen met deze aanvraag de meiden een financiële zet te geven. Met de donatie willen we naaigarnituur zoals naalden, naaiolie, scharen en stoffen aanschaffen."


20 weergaven0 opmerkingen

Commentaires


bottom of page